Previous Entry Share
Infinity the Game en waarom het de moeite waard is
cabaray

Even wat reclame voor mijn spelletje Infinity. Voor diegene die Wargames spelen of willen gaan spelen.

Infinity is een skirmish game ontwikkelt door het Spaanse bedrijf Corvus Belli. Hun website is http://www.infinitythegame.com

175 jaar in de toekomst, heeft de mensheid diverse planeten geclaimd doormiddel van wormhole technology. Oorlogen worden niet meer groots en openlijk uitgevochten, maar door special ops & black ops teams. Naast gebruik te maken van rifles, heavy machine guns en sniper rifles, bestrijdt men mekaar ook met hackers, Mech Warriors, ninjas, knights, weerwolven, EMP granaten, nano technologie en ander high tech wapentuig. En terwijl de mensheid elkaar bestrijdt met commando's, verschijnt de alien in de Melkweg. De stijl leent enorm van anime en manga, en de 28 mm modellen zijn topnotch en Corvus Belli weet zich iedere maand weer te overtreffen:http://www.infinitythegame.com/infinity/en/facciones/

Waarom Infinity spelen? Omdat naast de prachtige modellen en de erg goed geschreven achtergrond, het spel zelf enorm dynamisch is. Met 5 a 10 modellen per zijde speelt het explosief en snel. Motto van Infinity is "ïts always your turn". Het is niet als bij andere spellen dat je moet wachten tot jou beurt komt. Ziet één van jouw modellen een vijandig model voorbij schuiven, dan mag hij reageren. Schieten is niet simpelweg over je heen laten komen en je saves nemen, maar een cinematisch duel. Je bent ook als het jou beurt niet is constant op de battlefield aan het kijken of er kansen onstaan voor jouw troepen om in te grijpen.

Groot voordeel van Infinity. De regels en achtergrondverhalen zijn gratis te downloaden en te lezen op de site:http://www.infinitythegame.com/infinity/en/downloads/
Met een overzichtelijke Wiki: http://infinitythegame.wikispot.org/Home
En armylists zijn bijzonder makkelijk te maken in gratis armybuilders:
http://infinitythegame.com/army
http://anyplace.it/ia/ia.html
http://www.infinitycreator.com

De kosten zijn ook niet enorm overdreven. Je speelt maar met 5 tot 10 tot 15 modellen in de grote battles. Een startpakket van 6 modellen is de richtprijs rond de 35 euro en valt gelijk mee te spelen. en een vol "leger" van 10 modellen is makkelijk onder de 100 euro haalbaar. Een paar slots vrijhouden in je legerkist en je kan infinity meenemen. En Corvus Belli heeft eind september 2014 een 2 leger starterpakket met gebouwen, regels, 2 facties en benodigdheden klaar voor verkoop. Het zijn metalen modellen en een enkel model gaan rond de 10 euro. Maar alles is gelijk inzetbaar.

Qua aanschaf van een leger kan je eigenlijk gewoon de modellen die je mooi vind kopen en mee gaan spelen. Troepen zijn niet gelijk beter, broken of onbruikbaar in Infinity. Het is raadzaam een zekere balans in je leger te vinden tussen de zware en lichte troepen en hoevel sniper rifles, heavy weapons, hackers, doctors en engineers je meeneemt om een missie te volbrengen, maar daarin ben je zeer flexibel om dat naar eigen smaak in te vullen. Er zijn op internet genoeg killer combo's te vinden, maar in Infinity heeft alles wel een achilles hiel (behalve Achilles). Kiezen van een factie is ook niet persee nodig, want je kan nog mercenary gaan. Iedere factie heeft zo zijn eigen expertise, maar doordat een indivduele soldaat zijn eigen smaak inbrengt, valt daar ook enorm in te variëren. Geen leger is hetzelfde op die manier en het verwisselen van 1 model met een andere, kan alweer iets heel nieuws met zich meebrengen.

De verschillende facties en waar ze in uitblinken:
Pan oceania: High Tech, Great shots, Knights
Yu Jing: Heavy Infantry, Close Combat, ninjas & samurai
Haqqislam: Mid tech, Loads of Infantry, Best Doctors
Ariadna: Low Tech, Loads of Infantry, Werewolves
Nomads: High Tech, Sneaky tactics, Best Hackers
Aleph: High Tech post humans who are essentialy Big Brother meets Terminator
Combined Army: Aliens, some sneaky, some creepy, some very angry
Tohaa: Specialist troops
Mercenary: Can be what you want it to be

Voor diegene die de 2de editie regels wat ingewikkeld vinden (ik zeg: gewoon de wiki bij de hand houden op je smartphone en alles komt goed). In die zin heb je per model wel meer regels te verhapstukken. Iedere soldaat brengt zijn special rules met zich mee en iedere soldaat is in staat om te rennen, schieten, klimmen, zwemmen, deuren openen, kruipen, ontwijken,etc. Maar begin met de regels van de modellen die je hebt en breidt van daar uit, dan is het echt goed te doen. Eind 2014 gaan de regels zijn 3de editie tegemoet, waarbij voornamelijk een hoop word gestroomlijnd. Corvus Belli heeft dat getoond ophttps://www.youtube.com/watch?v=7fICqwSLRS8&list=PLe7G8_gTyDwc2AHmE_u7GxF1kzsZpJom4
Beetje beginnen met standaard kill elkaar missies is goed om mee te beginnen, maar waar Infinity in uitblinkt zijn de missies. En de Campaign systeem is helemaal fantastisch!

missie systemen voor Infinity:
http://www.infinitythegame.com/infinity/en/category/access/wiki-its/
http://wargamingtrader.com/yams

Dus 5 modellen aanschaffen (of proxyen, Corvus Belli doet niet moeilijk), gratis regels downloaden, tafel van (in verhouding tot andere games veel) terrein voorzien en je kan aan de slag. En ik ben niet te beroerd een demo te verzorgen.

En om wat battles te bekijken is deze site aan te raden:

  • 1
Lijkt een beetje op Necromunda. Klopt dat?

Ja, dat deelt wel enkele raakvlakken. Infinity is wat minder grim dark en eerder high tech sci fi. Plus het beurtensysteem kent meer dynamiek doormiddel van een ordersysteem en dat je tegenstander mag reageren op de beweging van je troepen.

  • 1
?

Log in