Previous Entry Share Next Entry
Mijn liefde voor Boer zoekt Vrouw
cabaray
Omdat binnenkort www.raymonrodenburg.nl een feit wordt waarop ik filmpjes, blogs, speeldata en andere dingen die ik leuk vind ga plaatsen. Een column ter voorbereiding.

Mijn liefde voor boer zoekt vrouw.

Ik zal maar eerlijk zijn, Ik ben gek op Boer zoekt Vrouw. raar hé, een programma dat in twee kleine zinnetjes  is samen te vatten. Vraag en een antwoord:

- Ben je verliefd?
- Daweeknie

En ik smul daarvan. Ik kan mij zo vereenzelvigen met de grote kerels met kleine hartjes. Het is zo lekker nuchter, de KRO maakt het zonder poespas. Niet met lichten en een spannend muziekje zoals bij andere programma's waar zangers, koks en modeontwerpers worden weggestuurd. Gewoon kraakhelder en met een paar camerahoeken de simpele woorden: ik kies jou. Zonder het grote drama van de verliezer en dit in alle geuren en kleuren opnemen. Want daar worden de commerciële geil van. Vooral bij de The Voice of Holland, want daar wordt niemand The Voice of Holland. Heeft u het album van winnaar nummer 97 in de kast liggen, ik ook niet. Het zal in het begin niet opvallen, want alle juryleden zijn zo lovend en lief. Dat hebben ze geleerd van Idols. Dat afzeiken levert alleen maar een slechte reputatie op. Doet schade aan je imago. Nee, jurylid Treintje Oosterhuis, of Ali B, Nick en Samson, Marco Borsato of welk uitgerangeerd pop idool van weleer... zijn heel lief en aardig. In de reclameblokken komt dan ook hun nieuwe album voorbij, wat toevallig. Van zo'n sympathiek mens wil ik best wel een cd hebben.

Dat er nou nooit eens een liedje van een jurylid wordt vertolkt door een Voice deelnemer, vind ik heel gek. Juryleden worden ook zangcoaches. Dus wat valt er dan niet beter te coachen dan de liedjes waar je stad en land mee hebt afgesnabbelt.

Nee dat komt te dichtbij. De deelnemers zouden het maar eens beter doen. De jury zou maar eens verplicht zijn om duetjes tussen jury en winnaar  te moeten opnemen en dan de poet verplicht verdelen. De laatste voice hebben wij allemaal gestemd voor mensen. Iedere afvaller hebben wij zien weggaan met 10 minuten zielige muziek en slomow van het podium zien verdwijnen. Maar de winnaar werd zo nuchter als bij "boer zoekt vrouw" weggestuurd. Die is het en nu, het is afgelopen, u kan zich inschrijven voor de volgende Idols...ik bedoel popstars...ik bedoel The Voice. Onze populaire geldtrein dendert volgend jaar gewoon weer door over de hoop van potentiële talentjes.

Doe mij maar Boer zoekt vrouw, daar volgen zij tenminste nog hun "winnaars" met nieuwsgierigheid of het nog "aan" is na drie maanden. Moeten ze bij de Voice eens flikken na 3 maanden: "en ben je al beroemd nummer 97?".

Maar  helaas is Boer zoekt Vrouw nog niet perfect. Want waar The voice, Live-uitzending nodig heeft, om het nog echter te maken. Probeert Boer zoekt Vrouw daarentegen wel een hoop te verhullen. Het is te benijden dat het zich richt op vooral het innerlijke en het karakter. Dat iedere vrouw snakkend naar een boer daarmee een gelijke kans heeft.

"Mar et Oog wilookwa!"

Tuurlijk, het hoef niet gelijk van: Nou, jij heb een paar lekkere uiers, jij mag vanavond wel bij mij slapen. Het is de KRO. Maar simpelweg een boer de kans geven om te zeggen: Ik vind haar een mooie vrouw. Komt niet aan bod, want dat suggereert aantrekkingskracht, lust en misschien wel....seks....

Nee liefde is handje-vast-houden en handjes-boven-de-dekens. Ik treur voor de uitgeknipte tik-op-de-kont en passievolle tongzoen. Want nou lijkt het alsof die boeren daar niet toe in staat zijn. Nu komen ze over als een stel knullige basisschool jongetjes.

Maar natuurlijk is de KRO niet strikt daarin, welnee! Ze hadden tenslotte een Homoboer. Hoe vrij is dat!

Begreep daarbij niet dat de homoboer voor maar één man moest kiezen. Als hij dat zelf zo wil, dan is hem dat zijn goed recht. Maar wat was er mis als hij de laatste twee allebei geweldig vond. Laat lekker drie man op een boerderij keten als zij dat willen en gelukkig van worden.

Ik hoop op dat moment. Dat zo een boer niet kan kiezen tussen twee dames. Smoorverliefd op beide. De dames blijken na al die weken op zo een boerderij ook dichter naar elkaar te zijn gegroeid. Er komt een avond dat dit toch zo op tafel komt. Nuchter natuurlijk en van de praktische kant bekeken. Zo een boerderij runnen gaat makkelijker met drie dan met twee. Plus één van de dames heeft een universitaire studie genoten. Zou zo een goedverdienende bijbaan er op na kunnen houden. Komt er goed geld binnen terwijl zij heerlijk landelijk kunnen wonen en natuurlijk van elkaar kunnen genieten. Dat gaan ze aan Yvon Jaspers vertellen.

Yvon Jaspers, dat is ook een hoogtepunt van Boer zoekt Vrouw. Altijd maar vragen stellen en gesprekken op gang houden. Inmiddels gewend dat zij met deelnemers te maken heeft met een gespreksrepertoire bestaande uit: Ja, Nee, ikweenie. Wordt achterover geslagen door het voorstel van een trio.

Die weet ook wel: het is geen boer zoekt vrouwen, het is boer..zoekt..vrouw! nieuwe titels voor programma's zijn dure patenten. Maar daar gaat het niet om. Liefde is tussen een man en een vrouw. Dat man/man gedogen we om niet oubollig te worden gevonden. Maar daar blijft het bij! De boer moet kiezen!

De boer wil niet kiezen en de dames willen het ook zo. Yvon stelt nog voor om het voor de camera's wel te doen. Maar dat vind de boer pijnlijk om te moeten kiezen. Hij wil niet één van de dames boven de ander plaatsen. En tenslotte heeft Boer zoekt Vrouw het er zelf naar gemaakt. De onnatuurlijke situatie creëren waarbij één man kan kiezen uit honderden gewillige vrouwen. Terwijl als hij naar het dorp gaat in de kroeg, moet hij maar afwachten met wie hij samen mag brommers kieken.

Yvon weet dat het stadium allang voorbij is om te stoppen en het niet uit te zenden. Er moet gekozen worden. Die aflevering moet er komen. de volgende dag komt men weer bij elkaar voor de opname van het allombekende kies moment. De boer kiest voor beide dames en Yvon Jaspers feliciteert hen. Maar dat krijgt de kijker niet te zien. Er wordt handig geknipt in de montagekamer en uiteindelijk ziet het eruit alsof er gekozen wordt voor één van de dames. Bij de boer wordt "voor allebei" vervangen voor een naam en achter "ik kies" geplakt. Er worden shots gebruikt van de gekozen dame dat die lacht en vrolijk is. Bij de verliezende dame de shots waarbij ze net iets gelatener kijkt. Interviews, beelden en shots worden tot een nieuwe monogame brei gesmeed. Zelfs de website word gemanipuleerd. Want dit is niet de eerste boer zoekt vrouw, de KRO weet ook wel een liefdesverhaal te vormen.

Maar dan komt de rel. Er wordt opgebiecht aan de story. Er was opzet in het spel. Een bezoekje van een cameraploeg van de concurrent bij de boer, onthuld dat er drie personen op het adres wonen. één van de dames in tranen omdat, bij de terugkomst van Yvon Jaspers na drie maanden, zij verplicht werd uit beeld te blijven. KRO maakt haar vervolgens niet een echte liefde, maar een minnares van de boer. Een minnares die tussen het geluk van het "echtpaar" wil komen. Maar dit "echtpaar" gaat naar het nieuws dat het er toch "echtdrie" zijn. Een discussie barst los in Nederland over de liefde en of dit verplicht monogaam is. Politici worden erbij gehaald, experts over relaties en biologie komen bijeen bij Pauw en Witteman en de DWDD. Mag de wet wel voorschrijven dat je maar met één persoon mag trouwen. Is een hypotheek niet makkelijker af te lossen door drieverdieners. Er worden met hoekstenen van de samenleving gegooid.

Yvon Jaspers wordt haar mening gevraagd. Eigenlijk gunt zij het de boer en de dames wel. Wat haar ontslag betekend bij de KRO. KRO onder vuur, want iedereen houdt van Yvon Jaspers en Yvon Jaspers houd van iedereen! Zij gaat naar de commerciële en mag het programma: "Boer zoekt Liefde" maken. Waarbij een boer echt vrij mag kiezen, zolang iedereen maar gelukkig wordt. Zo koos een boer in "boer zoekt liefde" uiteindelijk dat hij alleen met zijn hond op zijn boerderij, eigenlijk best gelukkig is. Weer een rel! Zou de boer dan seks hebben met zijn hond? Christelijke politici spreken schande!

Blijkt er helemaal geen sprake te zijn van seks met de hond. Wat zijn die Christelijke politici dan eigenlijk wel een stel viespeuken om dat te suggereren. Na die beruchte uitspraken worden de laatste christelijke normen in Nederland afgebroken. Wij zijn eindelijk vrij om te kiezen voor het leven die wij zelf voor ogen hebben.

Daarom ben ik verliefd op Boer zoekt Vrouw en droom ik van meer.

?

Log in